به گزارش سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه» مجله آينة پژوهش در سال 1369با انگيزه بهسازى پژوهش و نشر از طريق «اطلاع رسانى» و «نقدميراث مكتوب» با بخشهايى به قرار ذيل نشر یافت.
* مقالاتی که برای پژوهش های علمی و تحقیقی ویژگی «روش دهی» داشته باشد.
* شناساندن متون بایستة تصحیح، ترجمه و طرح های شایستة پژوهش.
* نقد و معرّفی کتاب های تحقیقی و تخصّصی.
* گزارش تصحیح متون، تألیف و ترجمه های در دست اجرا.
* معرّفی تازه ترین کتاب ها و مقالات تحقیقی نشریات.
* شناساندن مراکز علمی ـ فرهنگی و اهداف آنها.
* اخبار پژوهشی و فرهنگی.
* در بخش مقاله كه مشتمل است بر پژوهش هاى كلى درباره كتاب، فرهنگ، پژوهش و نشر، به ديگر سخن در این بخش تحليل و گزارش روش هاى پژوهش، ارزيابى و گزارش ميراث فكرى و انديشگى جهان اسلام، كتابخانه ها، مراكز آموزشی و پژوهشی ارائه میشود.
* در بخش دیگری که محتواى اصلى مجله را رقم میزند مشتمل بر نقد كتاب به معناى واقعى و گسترده آن، ارزيابى ميراث مكتوب جهان اسلام، بررسی، تحليل و نقد انتساب ها و چگونگى پيوند مؤلفان با آثارشان است.
* تازه هاى نگارش نشر با دو بخش معرفى هاى اجمالى كه مشتمل است بر وصف گويا و گزارش روشن و دقيق آثار تازه نشر يافته و معرفى هاى گزارشى كه صرفاً نگاهكى است به محتواى كتابها که میكوشد تازهترين آثار و كتاب هاى نشر يافته را بشناساند و در نهایت کتابشناسىهاى موضوعى كه براى پژوهشيان بسيار سودمند است.
*آخرین بخش مجله گزارش اخبار عالمانى است كه زندگى را بدرود گفتهاند. می توان گفت در اين دو دهه اخير آينه پژوهش مهمترين و كارآمدترين منبع شرح حال عالمان و پژوهشيان معاصر بوده است كه گويا در اين سطح بى رقيب باشد، اکنون و پس از بیست و شش سال نشریه آینه پژوهش تمام شماره های خود از ابتدا تا شماره پایانی (154) را بر روی سامانه اینترنتی خود قرار داده است تا پژوهشگران بدون هیچ گونه محدودیت از آن استفاده کنند. ناگفته پیداست که مهمترین مزیت این پایگاه به روز و کامل بودن آن و نیز نداشتن هیچ گونه محدودیت برای استفاده از مقالات نشریه است.
اكنون با همت پژوهشگران و کارشناسان دینی «آينة پژوهش» دو دهه را پشت سر گذاشته است و اميد است در فضاى فكرى، فرهنگى و پژوهشى اين سرزمين همچنان بپاید.
گفتنی است این فصلنامه به صاحب امتیازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزة علمیة قم ،مدیر مسئولی: محمدتقی سبحانی
وسردبیری محمدعلی مهدوی راد تدوین ومنتشر می شود.
علاقه مندان جهت اطلاعات بیشتر می توانند به دفتر این مجله به نشانی: قم، خیابان شهداء (صفاییه)، کوچه آمار، پلاک 42، صندوق پستی 3693/37185
تلفکس: 7742152 (0251) و یا به وب سایت: www.isca.ac.ir و www.daftarmags.ir مراجعه نمایند.
پست الکترونیک: ayenehpazhoohesh@yahoo.com در دسترس دانش پژوهان است.